Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
FileMaker Server / SV: Webdirect skript som inte fungerar
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 27 februari, 2018, 15:51 »
Trodde det var löst i och med att skript steget "Kör Skrip på Server" fanns... men ska testa...

2
FileMaker Server / SV: Webdirect skript som inte fungerar
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 27 februari, 2018, 15:12 »
Inte 100% på ifall det fortfarande är så, men åtminstone tidigare var det så att den lokala användaren måste ha öppnat fil 2 för att det ska fungera. PSoS kan inte automatiskt öppna ytterligare filer vid behov. Jag har ofta lagt till "Open file" eller likvärdiga aktioner i det lokala manuset för att få det att fungera.
3
FileMaker Server / SV: Webdirect skript som inte fungerar
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 27 februari, 2018, 15:09 »
Japp på allt.. men jag har satt ihop tabellerna till en fil då funkar det bättre faktiskt.. "replace field content" funkar inte fortfarande.. men att sätta att fältet populeras av ett beräkning funkar nu...
4
FileMaker Server / SV: Webdirect skript som inte fungerar
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 27 februari, 2018, 14:15 »
Jag antar att du set till att gå till rätt post, layout, osv, på servern? Och sätter eventuella globala fält ifall sådana används i relationer eller på annat sätt?

Ligger filerna på samma server? I samma mapp? Med samma login?
5
FileMaker Server / Webdirect skript som inte fungerar
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 27 februari, 2018, 10:44 »
Hej,

Jag har ett skript som är en "replace field" som jag kör på ett fält i en tabel där innehållet hämtas från en annan tabell i Filemaker server.
Problemet är att detta skript fungerar perfekt när jag kör detta från en klient.. men det funkar inte via Webdirect. Jag har testat olika sätt. Men det verkar som om när man kör skriptet från Webdirect så hittar den inte relationen. Själva funktionen som änvänds vid ersättningen är en Case sats som kontrollerar ett fält i samma tabell. Om detta fält=a så hänta relaterade fältet, om fältet är b så använd en "jsonGetElement" på relaterade fältet. Det relaterade fältet kan innehålla Json strängar eller simpla text strängar..

Jag har till och med skapat ett skript som kör replace skriptet på servern för att se om det hjälper men det gör det inte.. Jag får när jag kör via Webdirect antingen felmeddelandet att fältet inte är en Json eller ett tomt svar. När jag kör via klienten som öppnar tabellen på serven så fungar det perfekt.

Kan säga att relationen är mellan två olika filer och inte två tabeller i samma filemaker fil.

Hoppas nån vet vad jag gör för fel?
6
FileMaker Server / SV: ODBC på Windows
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 27 februari, 2018, 09:49 »
Kan ligga till att det är tydligen ett problem med Filemaker Server version 16 installationen och ODBC kom jag fram till efter en massa googlande och felsökning.

Installationen av FMS "förstör" på nåt sätt ODBC drivare som är har kopplingar till MS SQL servrar som är pre 2012... hittade några inlägg om detta och upplevde det själv.
Vi har en SQL databas på en SQL 2005 som jag inte kan koppla upp ODBC till.. Jag kan alltså inte ens skapa ODBC länken och få en "Test successful" vid upsättningen. Att koppla till en SQL 2012 funkar utmärkt. Detta är tydlien en problem som Filemaker inte löst tydligen.

Att koppla upp ODBC till samma server från en annan masking utan FMS funkar utmärkt.

Skrev detta så om nån annan råkar ut för detta så vet ni.
7
FileMaker Server / SV: ODBC på Windows
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 15 februari, 2018, 12:36 »
Lösde denna genom att använda en ODBC drivare som var 3 versionen äldre än version 13.1 som är den senaste som MS har tagit fram.. Nu funkar allt verkar det som.. tills nåt annat dyker upp antagligen.

///David
8
FileMaker Server / SV: ODBC på Windows
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 15 februari, 2018, 11:50 »
Detta är inte riktigt mitt område, men jag tror det ska finnas en konfigurationsmöjlighet för character set eller något? xml ska oftast vara UTF-8 medan Windows gärna skickar allt som Latin-1 om man inte säger till på skarpen... NB detta bara en gissning, har inte tid att kolla dokumentationen just nu.
9
FileMaker Server / ODBC på Windows
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 15 februari, 2018, 11:43 »
Vill inte vara den som bråkar och gnäller med jävlar vad mycket smidigare FileMaker på MAC är jämfört med motsvarande på Windows!!!
Har en massa tabeller som jag hämtar hem till min Mac via ODBC från en MS SQL server.. funkar hur bra som helst inga problem med ODBC uppkopplinganrna och allt har fungerat hur bra som helst.
MEN nu har vi flyttat dessa till en FileMaker Server 16 som sitter på en windows server. På servern har vi förstås en FileMaker Pro advanced så att man ska kunna öppna filerna på servern om det blur strul eller nåt samt att man ska öppna filerna på servern för att anvädna serverns ODBC kopplingar... Har haft problem från dag ett med detta..

Nu när jag lyckats hämta hem datat till slut så visar det sig att ODBC inte hämtar hem MS SQL fält som är XML konfade.. jag får bara en "untitled.dat" i dessa fält.. När jag hämtar hem samma tabell på Macen så funkar det perfekt.. jag får en fin XML sträng i fältet..

Har försökt att konfa ODBC drivaren på alla möjliga sätt men inget funkar.. gav upp och började försöka luska ut om Untitled.dat innehöll nåt för jag tänkte att man kanske kan extrahera datat.. men den är tom..

Hur löser man detta på en Windows maskin!! håller på att ge upp nu..

///D
10
FileMaker Server / Prestanda fråga
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 15 februari, 2018, 10:26 »
När det gäller FMS 16 så undrar jag vilken lösning är snabbast?
FMS sitter på en standalone maskin på samma subnät sitter en SQL server som jag vill hämta data ifrån. Det är ganska mycket data som hämtas för att bygga rapporter och dylikt.
Jag har egentligen ett par frågor när det gäller prestanda på databaser som delas ut via FMS, dessa är:

1- Får man bättre prestanda om man splittar upp tabellerna till egna filer på servern eller är det snabbare att ha alla tabeller i en lösning i samma fil? När det gäller bilder i kontainer fält så brukar jag använda separata filer oavsett med om det inte är bilder vad gäller då?

2- Är bättre prestandamässigt att hämta hem datat från SQL servern och "spegla" tabellerna i FMS eller funkar det att köra dom som "Externa Data källor" direkt istället? Här lutar jag åt att hämta hem datat i en separat tabell på FMS.

Hoppas på att få nåt bra svar från visa FileMaker gurus.

///D
Sidor: [1] 2 3 ... 10