Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
FileMaker Pro / SV: Flytta valda data snabbt mellan portaler
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 25 november, 2018, 20:20 »
Ligger filen på en server skulle jag börja med att köra manuset via Perform Script on Server.
2
FileMaker Pro / Flytta valda data snabbt mellan portaler
« Senaste inlägg av Larhed skrivet 25 november, 2018, 19:23 »
Jag har en lösning där en layout innehåller 2 portaler med vardera flera fält. Utfallet en viss dag (datum) visas i den ena portalen och den kan visa allt emellan 1 och >25 poster med fyra olika fält:  datum, personnamn, summa kr och förbrukad andel. I den andra portalen som inledningsvis är tom ska värden från den första portalen läggas in i löpande radordning i sina förberedda fält.

Jag har gjort ett manus som för över data mellan portalerna korrekt, värde för värde , manuset loopar så många gånger som behövs för att alla ifyllda data ska föras över men det tar viss tid att köra, särskilt i FileMaker Go mot server när man inte har snabbt internet, dvs ibland uppåt 10 sek.  Söker nu ett snabbt sätt att lösa detta. Det är operationen att flytta innehållet i fält för fält som tar mycket tid. Många scriptsteg - gå till objekt, gå till rad enl radräknare, kopiera fältinnehåll, gå till andra portalen klistra in, gå tillbaka till första portalen osv.

Ett sätt vore att skapa ett beräkningsfält med egna fältavskiljare som samlar i hop data från rad 1 i portal 1 och sedan klistrar in på rad 1 i portal 2 och delar upp enligt avskiljarna i resp nya fält, men jag får det inte att bli stabilt. Helst skulle jag bara vilja importera innehåll från portal 1 till portal 2 och "para ihop fält"...  Hoppas det är tydligt vad jag menar.
3
FileMaker Pro / SV: Markera sista posten
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 20 november, 2018, 17:12 »
Hej Carsten, Tack för svaret.
När det gäller veckor så är fältet ett beräkningsfält med året tillagt i börjar så det har jag täckt.
Problemet med systemet är att man vill både har en ögonblicksbild fast med bibehållen historik. Detta innebör att man måste spara alla "gamla" poster och markera den senaste i raden så att säga.

Jag har en tabell med alla fakturarader som vi har i bolaget. En nyckel i denna tabell är en sammaslagning av fälten "artikel","säljbolag","kundnummer". Denna nyckel används som huvudnyckel för att mata en annan tabell via en relation där nycker och "veckonummer" är relationen. Så att om det finns flera rader i faktura raderna med samma nyckel under en vecka så ska det skapas en enda post i den andra tabellen och vissa fält summeras på veckobasis. Det är i den tabellen som jag vill markera posterna som är "sista" veckar för en "nyckel" post.
Hmmm undrar om det var tydligare nu eller inte?
mvh
///David
4
FileMaker Pro / SV: Import av fält
« Senaste inlägg av Anders skrivet 20 november, 2018, 10:28 »
Här är filemaker datasasen och excellen.

Så när jag skall importera från Excellen (i pdf)  till filemakerför att uppdatera färgen på bilarna sätter jag Bilmärke och Biltyp som att de matchar och skall updatera matchande records på de som har hittats (färgen skall in).

I och med att jag har två matchningar så tror jag att filemaker tittar på uppdaterar första bilen till vit men och och med att andra raden är svart updaterar denna även första raden från vit till svart så båda bilarna får färg svart.

Skulle vilja att en bil får färgen vit och den andra svart.
5
FileMaker Pro / SV: Markera sista posten
« Senaste inlägg av Carsten van Dyhr skrivet 20 november, 2018, 09:48 »
Hej!

Jag förstår tyvärr inte vad du menar, och det beror sannolikt på att man inte ser systemet framför sig.
Här kommer emellertid några reflektioner

• Funktionen "Max" på veckonummer kommer bara att fungera under ett år, men det antar jag att du har tänkt på? I januari så har ju vecka 1 ett lägre numerisk värde än sista veckan föregående år.

• Senast ändrat är en lite lurig funktion, den triggas ju av i princip allting så den kanske inte är så bra att gå med i ett system där man, förmodar jag, vill ha en ögonblicksbild.

Du får nog förklara lite mer detaljerad vad du menar eller kanske tvärtom, lite mindre detaljerad :)
6
FileMaker Pro / SV: Import av fält
« Senaste inlägg av Carsten van Dyhr skrivet 20 november, 2018, 09:40 »
Är inte riktigt med här, kan du inte lägga upp filen du vill importera ifrån så är det nog lite lättare att besvara frågan.

Om jag förstår det rätt så vill du importera data från Excel till FileMaker?
Importen är normalt sett ganska enkel från Excel så frågan är vad det är som strular för dig, men det kanske klarnar om du lägger upp excel-filen med några testposter.

//Carsten
7
FileMaker Pro / Import av fält
« Senaste inlägg av Anders skrivet 16 november, 2018, 16:36 »
Jag har en tabell som jag vill importera vissa fält.

tabellen är

fält 1 - bilmärke t.ex Volvo
Fält 2 - biltyp tex V60
fält 3 - färg

i min tabell har två poster, samma bilmärke men samma biltyp.

Jag skulle nu vilja importera från ett excel för dessa två poster vilken färg t.ex en vit och en svart.

När jag importerar detta excel för att uppdatera mina poster så tar den sista raden i excel så båda blir tex svarta.

Vet någon hur man får att en blir vit och den andra svart.

Anders
8
FileMaker Pro / Markera sista posten
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 13 november, 2018, 17:31 »
Hej alla filemaker gurus, Jag behvöer hjälp.
Jag har en tabell där jag läser inte alla fakturarader från ett ERP system. Varje rad har ett faktura datum och ett fält med veckonummer baserad på fakturadatumet.
Sen har jag en annan tabell där jag skapar poster från den första tabellen med på veckobasis. Nyckeln är då Artikel och kundnummer, Så om jag säljer samma artikel till samma kund flera ggr per år så kommer jag att få en sammaslagning per vecka. Detta gör jag genom att skapa via relationen där nycklarna är Artikel,kundnummer och veckonummer. Detta leder till att jag får en post per vecka oavsett hur många artiklar jag sålt till denna kund under samma vecka.
Detta ledet till att det blir kommer att bli flera rader i "vecko" tabellen för nyckel Artikel,Kund... nu vill jag kunna markera den sista veckan av dessa. Jag har försökt med en relation som vi kan kalla "Sista Veckan" där nycklarna är Artikel,Kund [=] och Veckonummer [X] så att jag relatera till alla veckor som inte är nuvarande posten. Sen har jag ett beräkningsfält "Sista Veckan",  som har följande if sats:
IF (MAX (sista veckan::Veckonummer)= Veckonummer;1;0). Denna ska alltså kolla om värdet av veckonummret som har högst värde via relationen är lika med nuvarande postens veckonummer så blir fältet en "1" annars "0". Detta låter ju bra.. men  den funkar inte när jag skapar posterna. Fältet "Sista Veckan" verkar inte uppdatera korrekt. Jag har lagt in IF satsen i en Let funktion som triggar på en "SenastÄndrat" fält som automatiskt uppdateras med tidstämpel när posten ändras..Men då funkar funktion bara om jag uppdatera "SenastÄndrat" fältet.
Jag är frustrerad nu.. och detta ser ut som en harang oavan.. men jag hållt på hela dagen att försöka lösa detta.
Nån som har en ide?
9
FileMaker Pro / SV: hjälp med script
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 1 november, 2018, 12:53 »
Du kan använda scriptsteget https://fmhelp.filemaker.com/help/17/fmp/sv/#page/FMP_Help%2Fsend-mail.html.

Notera att du i FileMaker Go endast kan skicka via Mail, inte automatiskt från FileMaker Go. Ifall filen inte är lokal utan ligger på FileMaker Server kan du använd ett script på serversidan för att skicka automatiskt via SMTP.
10
FileMaker Pro / hjälp med script
« Senaste inlägg av janne kling skrivet 31 oktober, 2018, 20:12 »
hej
har gort ett program till min ipad där det finns en container som jag kan klicka i och ta ett foto som sparas i den posten.
jag vill med en knapp kunna skicka posten med bilden som epost, hur gör man ett script som utför detta.
Tacksam om någon kan hjälpa mig.
Sidor: [1] 2 3 ... 10