Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« Senaste inlägg av LS skrivet Igår kl. 22:22 »
Jo,

En fråga direkt... Det verkar som att man arbetar rätt olika med FileMaker och med MS Access. Nu vet jag inte om någon här har erfarenhet av den andre programvaran, men jag är lite nyfiken på om FileMaker har några uppenbara styrkor över den (i Access verkar man jobba mycket med frågor, formulär och rapporter)... Eller vice versa?

/LS
2
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« Senaste inlägg av LS skrivet Igår kl. 21:08 »
Tack David!

Jag ska kolla lite på dina länkar. Återkommer högst sannolikt senare...  ;)

/LS
3
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet Igår kl. 20:44 »
Eftersom filen bara är konverterad rakt av ska FileMaker 15 fungera utmärkt.

https://www.filemaker.com/learning/archived-learning-resources.html innehåller ett antal riktigt bra dokument - tyvärr inte uppdaterade för de senaste versionerna, men likväl mycket aktuella.

Vdg resurser på svenska har jag själv ingen större koll, men det går ju bra att ställa frågor här!
4
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« Senaste inlägg av LS skrivet Igår kl. 19:56 »
Tackar tackar!

Jag har bara tillgång till FM 15, funkar det? Sedan undrar jag om det kan tänkas finnas några pedagogiska guider som dels kan hjälpa mig att komma igång, men även något material som visar hur man gör lite mera komplexa databaser (som den jag vill snickra ihop)?

/LS
5
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet Igår kl. 19:45 »
Nejdå...

Kort svar är att detta går utmärkt att göra i FileMaker. Jag känner till ett antal personer som utvecklat liknande lösningar - inklusive mig själv för drygt 10 år sedan. Man kan även integrera med iTunes/Apple Music, Spotify, osv...

Eventuellt kan du hitta en lösning någonstans som du kan ta som inspirationskälla/utgångspunkt.

För många år sedan följde det till och med med en fil "Music Library" med FileMaker Pro. Den var inte nödvändigtvis någon höjdare ens då, och är nu tämligen förlegad på många sätt, samt betydligt enklare i strukturen än det du nämner. Jag bifogar hur som helst en kopia här, konverterad till senaste versionen FileMaker Pro Advanced 17.
6
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« Senaste inlägg av LS skrivet Igår kl. 18:44 »
Är var det inte mycket liv... Är detta ett dött forum?
7
FileMaker Pro / Databas med flera tabeller
« Senaste inlägg av LS skrivet 12 januari, 2019, 12:18 »
Morsning!

Min första post här. Jag är total nybörjare när det gäller databaser och jag skulle behöva hjälp med att komma igång. Följande fråga ställde jag i ett Access-formum. Av svaren att döma där ser det dels knepigt ut att få till databasen, men framför allt verkar det vara svårt att komma igång. Är kanske Filemaker enklare att jobba med?

Jag har egentligen ett par olika projekt, men för enkelhets skull tar jag ett exempel som bör vara lätt att förstå och som (jag tror) samtidigt uppfyller de krav som jag har:

Exemplet är en musikdatabas som innehåller tabeller för band/artist, bandmedlemmar, kön, instrument, låtar, album, skivbolag.
Det ska vara möjligt att söka/sortera på varje enskilt objekt och man ska helst kunna lägga in ny information för alla fält i en process (via formulär?).

Först och främst... Är detta möjligt i Filemaker?

/LS
8
FileMaker Pro / SV: Skicka epost med bilaga från annat Filemakerfält.
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 9 januari, 2019, 19:17 »
Ifall du exporterar och mailar fältinnehållet i samma skript ska du bara behöva definiera en variabel $FilePath - Get ( TemporaryPath ) & $FileName som du sedan använder i både Export Field Contents och Send Mail.

Bifogar en extremet förenklad variant av principen.
9
FileMaker Pro / SV: Skicka epost med bilaga från annat Filemakerfält.
« Senaste inlägg av Firechild skrivet 9 januari, 2019, 16:53 »
Ajdå. Problematiken är att användarna sitter både på Mac och PC men jag antar att det är lösligt att göra en tempfil på två sökvägar och när den skall hämta filen väljer den där den finns.
10
FileMaker Pro / SV: Skicka epost med bilaga från annat Filemakerfält.
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 8 januari, 2019, 13:50 »
Du måste tyvärr använda en filsökväg, och alltså exportera ut fältinnehållet exempelvis till temp innan du använder det som bifogad fil.

Det finns även ett antal pluginer som låter dig skicka mail med bifogade filer i fält (och göra en massa annat), men ofta är det enklare att använda exportvarianten ovan.
Sidor: [1] 2 3 ... 10