Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
FileMaker Server / SV: ODBC på Windows
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 15 februari, 2018, 12:36 »
Lösde denna genom att använda en ODBC drivare som var 3 versionen äldre än version 13.1 som är den senaste som MS har tagit fram.. Nu funkar allt verkar det som.. tills nåt annat dyker upp antagligen.

///David
2
FileMaker Server / SV: ODBC på Windows
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 15 februari, 2018, 11:50 »
Detta är inte riktigt mitt område, men jag tror det ska finnas en konfigurationsmöjlighet för character set eller något? xml ska oftast vara UTF-8 medan Windows gärna skickar allt som Latin-1 om man inte säger till på skarpen... NB detta bara en gissning, har inte tid att kolla dokumentationen just nu.
3
FileMaker Server / ODBC på Windows
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 15 februari, 2018, 11:43 »
Vill inte vara den som bråkar och gnäller med jävlar vad mycket smidigare FileMaker på MAC är jämfört med motsvarande på Windows!!!
Har en massa tabeller som jag hämtar hem till min Mac via ODBC från en MS SQL server.. funkar hur bra som helst inga problem med ODBC uppkopplinganrna och allt har fungerat hur bra som helst.
MEN nu har vi flyttat dessa till en FileMaker Server 16 som sitter på en windows server. På servern har vi förstås en FileMaker Pro advanced så att man ska kunna öppna filerna på servern om det blur strul eller nåt samt att man ska öppna filerna på servern för att anvädna serverns ODBC kopplingar... Har haft problem från dag ett med detta..

Nu när jag lyckats hämta hem datat till slut så visar det sig att ODBC inte hämtar hem MS SQL fält som är XML konfade.. jag får bara en "untitled.dat" i dessa fält.. När jag hämtar hem samma tabell på Macen så funkar det perfekt.. jag får en fin XML sträng i fältet..

Har försökt att konfa ODBC drivaren på alla möjliga sätt men inget funkar.. gav upp och började försöka luska ut om Untitled.dat innehöll nåt för jag tänkte att man kanske kan extrahera datat.. men den är tom..

Hur löser man detta på en Windows maskin!! håller på att ge upp nu..

///D
4
FileMaker Server / Prestanda fråga
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 15 februari, 2018, 10:26 »
När det gäller FMS 16 så undrar jag vilken lösning är snabbast?
FMS sitter på en standalone maskin på samma subnät sitter en SQL server som jag vill hämta data ifrån. Det är ganska mycket data som hämtas för att bygga rapporter och dylikt.
Jag har egentligen ett par frågor när det gäller prestanda på databaser som delas ut via FMS, dessa är:

1- Får man bättre prestanda om man splittar upp tabellerna till egna filer på servern eller är det snabbare att ha alla tabeller i en lösning i samma fil? När det gäller bilder i kontainer fält så brukar jag använda separata filer oavsett med om det inte är bilder vad gäller då?

2- Är bättre prestandamässigt att hämta hem datat från SQL servern och "spegla" tabellerna i FMS eller funkar det att köra dom som "Externa Data källor" direkt istället? Här lutar jag åt att hämta hem datat i en separat tabell på FMS.

Hoppas på att få nåt bra svar från visa FileMaker gurus.

///D
5
FileMaker Server / SV: ODBC import funkar inte från FMServer 16
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 14 februari, 2018, 14:49 »
Det löste sig genom att skapa ett SQL konto som inte var kopplat till AD eller nåt annat.. Nu funkar både skriptet från schedulerat och att lägga till som Extern Data Källa..

Så nu vet man det :)

Tack för din hjälp David!!
6
FileMaker Server / SV: ODBC import funkar inte från FMServer 16
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 14 februari, 2018, 12:41 »
Jag skulle tro att problemet är att du försöker använda Integrated Windows Authentication, vilket bara fungerar för en vanlig användare (som du inloggad som när du använder FileMaker Pro), inte för en tjänst som FileMaker Server.
Pröva att istället lagra username/password i DSN-en.
7
FileMaker Server / SV: ODBC import funkar inte från FMServer 16
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 14 februari, 2018, 12:05 »
Hej David,

Jag har provat både 32bitars och 64 bitars.. och insett att 32 bitas ODBC dyker inte ens upp när man ska välja ODBC.
Så bara 64 bitars. Läste nånstans att man skulle ha en senare version än den som finns på servern.
Det värsta är att när jag kör filen som delas up på server med en FileMaker Pro Advanced klient så funkar skriptet och den kopplar upp mot ODBC länken utan problem.. men när jag kör samma skript via FileMaker Server Scheduler så får jag felmeddelande 802 (Filen kan inte öppnas).
Jag kan inte lägga upp ODBC tabellerna som extern datakälla.. jag får bara meddelande att kontot som änvänds inte har rättigheter..
När jag tittar på SQL serverns loggar så ser jag att ODBC försökt att logga in med Serverns namn, alltså maskinen  och inte med dom konto uppgifterna som jag angett. Det är ju lite mystiskt.. Kan det vara ODBC konfigen som är felsatt?? Jag har lagt in bilderna för ODBC konfigen.
8
FileMaker Server / SV: ODBC import funkar inte från FMServer 16
« Senaste inlägg av David Wikström skrivet 13 februari, 2018, 17:56 »
Använder du en System DSN? 64-bitars?
Antar att du redan gått igen om http://fmhelp.filemaker.com//help/16/fmp/en/#page/FMP_Help%2Fconfiguring-odbc-driver.html?

Ger Get ( LastExternalErrorDetail ) någon ytterligare felkod?

Har du prövat att lägga till MSSQL som extern datakälla - fungerar det i FileMaker Pro?

Windows Server 2016 DataCenter är inte ett understött OS för FileMaker Server 16 - har ingen koll på ifall det spelar roll i praktiken.
9
FileMaker Server / ODBC import funkar inte från FMServer 16
« Senaste inlägg av Diquito skrivet 13 februari, 2018, 15:10 »
Hejsan,

Har en tabell som ligger på en FileMaker server 16 och delas ut.
Det finns ett skript i filen som kopplar upp till en MSSQL server och importerar in en massa data.
Detta skript fungerar perfekt när man kör filen med en FileMaker Pro Advanced klient som är installerad på servern och man ser till att skriptet importerar via en ODBC DSN som finns på samma FileMaker Server.

När jag vill schedulera skriptet så failar den med felnummer 802. Har testat att göra om DSN till en 32 bitars, till en UserSpecific.. inget funkar?? Kan nån komma med tips?

FileMaker Server sitter på en windows server 2016 DataCenter.
10
FileMaker Pro / SV: Beräkna fältinnehåll
« Senaste inlägg av Taubmann skrivet 9 februari, 2018, 13:50 »
Utmärkt!
Tack så mycket David!
/T
Sidor: [1] 2 3 ... 10