Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - David Wikström

Sidor: [1] 2 3 ... 46
1
Extremt grovt åt det här hållet. I verkligheten vill du nog ha en betydligt mer explicit kontroll av vilket tabb-separerat värde som ska in i vilket fält, test av ifall antalet tabb-separerare värden matchar det du förväntar dig, osv.

2
FileMaker har ingen inbyggd funktion för detta. Du kan åstadkomma detta med ett skript, och eventuellt även anpassade menyer fall du vill att detta ska hända med "vanliga" Klistra in/ctrl+V, men kanske kan fungera att helt enkelt ha en knapp för detta.

3
FileMaker Pro / SV: Epost Outlook
« skrivet: 19 april, 2019, 13:43 »
$File ska det inte vara = du kan inte blanda variabler och ren text i sökvägen.

Antingen

filewin:/C:/Filemaker/FileName.txt


eller

Set variable $FilePath ; filewin:/C:/Filemaker/FileName.txt
och sedan anger du sökvägen enbart som
$FilePath

Kan du posta skriptet?

4
FileMaker Pro / SV: Epost Outlook
« skrivet: 18 april, 2019, 18:32 »
Köra FileMaker i 64-bitars ska fungera bättre med Outlook. Frågan är varför du får felet med skrivrättigheter i FileMaker 15; det är inte normalt och vad jag skulle gissa snarare ett allmänt IT-problem än något som skulle kunna bero på en bugg i FileMaker eller liknande. Den vanligaste anledningen till det felmeddelandet är annars att du redan skapat en fil med samma namn på samma plats och har den öppen i exempelvis Acrobat Reader. FileMaker kan i det fallet inte skriva över en öppen fil. Av din beskrivning att döma är det kanske inte så troligt att det är problemet i ditt fall.
Svårt att ge bra råd utan att direkt kolla på datorn, men ja, det är inte osannolikt att det fungerar bättre om du installerar FileMaker Pro på nytt. Huruvida det sedan är 15, 16 eller 17 borde egentligen inte spela så stor roll...

5
FileMaker Pro / SV: Epost Outlook
« skrivet: 18 april, 2019, 17:06 »
Outlook och FileMaker kommer inte alltid så bra överens. Det måste vara rätt versioner.

https://support.filemaker.com/s/article/Microsoft-Office-Outlook-for-Windows-compatibility-with-FileMaker-Pro-1503693076247?language=en_US

6
FileMaker Pro / SV: Access till fil från flera olika klienter
« skrivet: 1 april, 2019, 19:09 »
Jodå, teoretiskt och praktiskt är det såväl möjligt:

https://fmhelp.filemaker.com/help/17/fmp/sv/index.html#page/FMP_Help/sharing-files.html

Likväl en dålig idé ifall dina data har minsta värde.

7
FileMaker Pro / SV: 2empowerFm Hands-Free Printer
« skrivet: 22 februari, 2019, 15:22 »
Jag använder myFMButler's PrinterSwitch för vissa kunder.
Bortsett från en del strul i ett väldigt specifikt fall (Windows datorer som uppgraderades till Windows 10 efter att den medföljande PDF-drivern installerats) fungerar det helt OK.
Jag är inte helt förtjust i det sätt man ska programmera kommandona, men det fungerar, och man kan för det mesta bara kopiera från exempelfilerna.

8
Inte mycket val här... Antingen uppgradera till FileMaker Pro Advanced 17, eller köra Windows under Parallells (man kan fortfarande köra FileMaker 6 under Windows 10 - har inte prövat äldre versioner på sistone).

9
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« skrivet: 21 januari, 2019, 19:05 »
Manage Database > Relationships visar relationerna.

Annars är som tidigare nämnt https://www.filemaker.com/learning/archived-learning-resources.html ett bra ställe att börja. Hjälpen i FileMaker ett annat - där finns också ett antal avsnitt om hur man bygger relationer, exempelvis https://fmhelp.filemaker.com/help/15/fmp/sv/#page/FMP_Help%2Frelated-tables-files.html.

10
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« skrivet: 21 januari, 2019, 08:56 »
Det följer med ett antal ”Starter Solutions” i FileMaker 15. Jag kan inte dem utantill, men där hittar du exempel på lösningar med mer än en tabell och relationer. Music Library som jag bifogade ovan har också några olika tabeller.

11
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« skrivet: 16 januari, 2019, 20:44 »
Eftersom filen bara är konverterad rakt av ska FileMaker 15 fungera utmärkt.

https://www.filemaker.com/learning/archived-learning-resources.html innehåller ett antal riktigt bra dokument - tyvärr inte uppdaterade för de senaste versionerna, men likväl mycket aktuella.

Vdg resurser på svenska har jag själv ingen större koll, men det går ju bra att ställa frågor här!

12
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« skrivet: 16 januari, 2019, 19:45 »
Nejdå...

Kort svar är att detta går utmärkt att göra i FileMaker. Jag känner till ett antal personer som utvecklat liknande lösningar - inklusive mig själv för drygt 10 år sedan. Man kan även integrera med iTunes/Apple Music, Spotify, osv...

Eventuellt kan du hitta en lösning någonstans som du kan ta som inspirationskälla/utgångspunkt.

För många år sedan följde det till och med med en fil "Music Library" med FileMaker Pro. Den var inte nödvändigtvis någon höjdare ens då, och är nu tämligen förlegad på många sätt, samt betydligt enklare i strukturen än det du nämner. Jag bifogar hur som helst en kopia här, konverterad till senaste versionen FileMaker Pro Advanced 17.

13
Ifall du exporterar och mailar fältinnehållet i samma skript ska du bara behöva definiera en variabel $FilePath - Get ( TemporaryPath ) & $FileName som du sedan använder i både Export Field Contents och Send Mail.

Bifogar en extremet förenklad variant av principen.

14
Du måste tyvärr använda en filsökväg, och alltså exportera ut fältinnehållet exempelvis till temp innan du använder det som bifogad fil.

Det finns även ett antal pluginer som låter dig skicka mail med bifogade filer i fält (och göra en massa annat), men ofta är det enklare att använda exportvarianten ovan.

15
FileMaker Pro / SV: Migrering FM5 till FM11 - Löpnummer finns redan
« skrivet: 3 januari, 2019, 11:44 »
Ifall du har FileMaker Pro Advanced kan du köra en Database Design Report för att lättare hitta alla fält som har löpnummer.

Sidor: [1] 2 3 ... 46