Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - David Wikström

Sidor: [1] 2 3 ... 46
1
FileMaker Pro / SV: 2empowerFm Hands-Free Printer
« skrivet: 22 februari, 2019, 15:22 »
Jag använder myFMButler's PrinterSwitch för vissa kunder.
Bortsett från en del strul i ett väldigt specifikt fall (Windows datorer som uppgraderades till Windows 10 efter att den medföljande PDF-drivern installerats) fungerar det helt OK.
Jag är inte helt förtjust i det sätt man ska programmera kommandona, men det fungerar, och man kan för det mesta bara kopiera från exempelfilerna.

2
Inte mycket val här... Antingen uppgradera till FileMaker Pro Advanced 17, eller köra Windows under Parallells (man kan fortfarande köra FileMaker 6 under Windows 10 - har inte prövat äldre versioner på sistone).

3
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« skrivet: 21 januari, 2019, 19:05 »
Manage Database > Relationships visar relationerna.

Annars är som tidigare nämnt https://www.filemaker.com/learning/archived-learning-resources.html ett bra ställe att börja. Hjälpen i FileMaker ett annat - där finns också ett antal avsnitt om hur man bygger relationer, exempelvis https://fmhelp.filemaker.com/help/15/fmp/sv/#page/FMP_Help%2Frelated-tables-files.html.

4
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« skrivet: 21 januari, 2019, 08:56 »
Det följer med ett antal ”Starter Solutions” i FileMaker 15. Jag kan inte dem utantill, men där hittar du exempel på lösningar med mer än en tabell och relationer. Music Library som jag bifogade ovan har också några olika tabeller.

5
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« skrivet: 16 januari, 2019, 20:44 »
Eftersom filen bara är konverterad rakt av ska FileMaker 15 fungera utmärkt.

https://www.filemaker.com/learning/archived-learning-resources.html innehåller ett antal riktigt bra dokument - tyvärr inte uppdaterade för de senaste versionerna, men likväl mycket aktuella.

Vdg resurser på svenska har jag själv ingen större koll, men det går ju bra att ställa frågor här!

6
FileMaker Pro / SV: Databas med flera tabeller
« skrivet: 16 januari, 2019, 19:45 »
Nejdå...

Kort svar är att detta går utmärkt att göra i FileMaker. Jag känner till ett antal personer som utvecklat liknande lösningar - inklusive mig själv för drygt 10 år sedan. Man kan även integrera med iTunes/Apple Music, Spotify, osv...

Eventuellt kan du hitta en lösning någonstans som du kan ta som inspirationskälla/utgångspunkt.

För många år sedan följde det till och med med en fil "Music Library" med FileMaker Pro. Den var inte nödvändigtvis någon höjdare ens då, och är nu tämligen förlegad på många sätt, samt betydligt enklare i strukturen än det du nämner. Jag bifogar hur som helst en kopia här, konverterad till senaste versionen FileMaker Pro Advanced 17.

7
Ifall du exporterar och mailar fältinnehållet i samma skript ska du bara behöva definiera en variabel $FilePath - Get ( TemporaryPath ) & $FileName som du sedan använder i både Export Field Contents och Send Mail.

Bifogar en extremet förenklad variant av principen.

8
Du måste tyvärr använda en filsökväg, och alltså exportera ut fältinnehållet exempelvis till temp innan du använder det som bifogad fil.

Det finns även ett antal pluginer som låter dig skicka mail med bifogade filer i fält (och göra en massa annat), men ofta är det enklare att använda exportvarianten ovan.

9
FileMaker Pro / SV: Migrering FM5 till FM11 - Löpnummer finns redan
« skrivet: 3 januari, 2019, 11:44 »
Ifall du har FileMaker Pro Advanced kan du köra en Database Design Report för att lättare hitta alla fält som har löpnummer.

10
FileMaker Pro / SV: Flytta valda data snabbt mellan portaler
« skrivet: 25 november, 2018, 20:20 »
Ligger filen på en server skulle jag börja med att köra manuset via Perform Script on Server.

11
FileMaker Pro / SV: hjälp med script
« skrivet: 1 november, 2018, 12:53 »
Du kan använda scriptsteget https://fmhelp.filemaker.com/help/17/fmp/sv/#page/FMP_Help%2Fsend-mail.html.

Notera att du i FileMaker Go endast kan skicka via Mail, inte automatiskt från FileMaker Go. Ifall filen inte är lokal utan ligger på FileMaker Server kan du använd ett script på serversidan för att skicka automatiskt via SMTP.

12
FileMaker Server / SV: Installation filemaker server 15
« skrivet: 24 september, 2018, 11:55 »
Varken Windows 7 eller Windows Server 2016 är understödda operativsystem för FileMaker Server 15.

https://www.filemaker.com/products/filemaker-server/server-15-specifications.html

Har du prövat att installera ARR manuellt som meddelandet anger?

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=47332

Eller har du möjlighet att uppgradera till FileMaker Server 16/17 som är understödda på Windows Server 2016 Standard Edition (with Desktop Experience)?

13
FileMaker Server / SV: Filemaker Server på AWS segt?
« skrivet: 20 september, 2018, 19:27 »
Avståndet kan ha mycket stor betydelse. Jag råkar bo just i Frankfurt am Main, och jobbar regelbundet mot datorer hostade i Nordamerika, och bara avståndet kan göra annars bra databaser i stort sett oanvändbara.

Däremot brukar något kortare avstånd. Malmö - Frankfurt am Main och Frankfurt am Main - Luxemburg (som jag båda använder regelbundet) fungerar oftast helt OK (så länge man undviker att sortera 10.000 poster eller liknande), till och med över VPN och utan ens symmetrisk uppkoppling i någondera ändan.

Så även om t2.medium kanske är något i underkant, skulle jag inte leta i den ändan först.

Vidare ska man även kolla på detaljer om precis vad som är långsamt - "allt", att öppna databaser, att söka, sortera, osv.


14
FileMaker Pro / SV: Konstig bugg
« skrivet: 26 augusti, 2018, 15:45 »
Japp, låter märkligt, men det har varit en del konstiga font-relaterade buggar i FileMaker senaste par versionerna. Jag har ex.vis en fil som under vissa omständigheter ber mig installera en font jag aldrig använt när jag öppnar filen...

Jag skulle starta om servern, och kanske också spara som komprimerad kopia. Om möjligt även köra en Data Migration in i en klon. Låter egentligen som om filen kan vara skadad.

15
FileMaker Pro / SV: Klicka fram ett värde
« skrivet: 26 augusti, 2018, 15:42 »
Jag är inte helt säker på att jag förstår varje detalj i detta - och än mindre säker på att det är en bra idé att ha separata fält för varje lag - men bifogad fil visar grundprincipen i att hämta aktuellt fältinnehåll. Som synes behöver man använda Get(AktivtFältinnehåll) i kombination med Get ( AktivtFältTabellnamn ).

Sidor: [1] 2 3 ... 46