Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jonros

Sidor: [1]
1
FileMaker Server / Licens för webbpublicering
« skrivet: 8 november, 2017, 19:22 »
Hej!
Har inte varit så vidare aktiv med FileMaker på senare tid så jag har en liten fråga gällande licens relaterat till Webbdirct.

Antag jag har en FM Server och X antal klienter. På servern har jag publicerat en lösning för onlinebokning. Kan bara en person vara inloggad på bokningen via webben samtidigt eller hur fungerar det?

2
Har googlat lite för att se om det möjligtvis finns något till/någon plug-in som kan lösa problemet, men hittar inget. Någon som vet om det finns något sådant för att omkoda textsträngar?

3
Ja, det trodde ju jag också. Men de ända alternativen som går att ändra till är ASCII (DOS) och Japanska. :(

4
FileMaker Pro / Import av data från dbase - problem med å, ä och ö
« skrivet: 18 februari, 2014, 10:37 »
Håller på med en lösning som kontinuerligt importera data från dbase. Har lite problem med svenska tecken, framför allt å. Stora som små ä och ö importeras med annorlunda tecken som är enkla att konvertera om med en kalkyl men det är lite svårare med bokstaven å. Bokstaven å blir e respektive E vid import. Bokstäverna ä och ö konverterar jag om med "Substitute ( text ; searchString ; replaceString )".

Någon som har någon idé eller lösning på hur man kan lösa problemet me å/Å?

Tacksam för lite förslag.

Sidor: [1]