Författare Ämne: Information och regler för forumet  (läst 38127 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Martin Norén

  • Administratör
  • Nykomling
  • Antal inlägg: 85
    • Visa profil
Information och regler för forumet
« skrivet: 27 januari, 2009, 08:52 »
Information

Forumet är ämnat att diskutera frågor rörande FileMaker och relaterade ämnen.

Målsättningen med forumet är att dela information och förbättra kännedomen om FileMaker och relaterade produkter och teknologier. Ambitionen är att behålla aktualitet och kvalitet på diskussionerna. Det är också därför som forumet är modererat.

Forumet är oberoende av FileMaker Inc. men FileMaker kan komma att länka till forumet.

Forumet är till för alla, och det finns ingen prestige eller några kunskapskrav för de som lägger in frågor.

Forumet administreras av FileMakerutvecklarna, en sammanslutning av några FileMakerutvecklare i södra Sverige.


Regler och riktlinjer för FileMakerforumet

Genom att registrera dig som medlem i forumet godkänner och förbinder du dig att följa nedanstående regler. Medlemsvillkoren ändras då och då och du är skyldig att kontinuerligt hålla dig informerad om ändringar i dessa villkor.

Du blir medlem som privatperson, och inte som företag.

Personuppgifterna som tillhör kontot betraktas som konfidentiella. Din kontoinformation såsom kontaktuppgifter och medlemsuppgifter kommer inte att föras vidare.

Du som inte varit aktiv på forumet under ett års tid, dvs ej har varit inloggad, får medlemskapet automatiskt avslutat och kontouppgifterna raderade ur medlemsdatabasen.

Om en medlem väljer att säga upp sitt medlemskap kan dennes inlägg komma att finnas kvar i vissa trådar. Detta i syfte att konversationen i tråden skall vara begriplig.

Du får inte lämna ut ditt användarnamn och lösenord till annan person. Du får inte röja dina medlemsupgifter för obehöriga, eftersom du är personligt ansvarig för allt som skrivs för från ditt medlemskonto. Glöm därför inte att logga ut när du lämnar datorn och var aktsam om du använder dig av autoinloggningsfunktionen.

Din IP adress loggas i av säkerhetsskäl och med syfte att möjliggöra en eventuell spårning av felaktigt nyttjande, olagliga foruminlägg eller annat otillbörligt utnyttjande.

Du samtycker till att inte posta inlägg som bryter mot PUL (Personuppgiftslagen 1998:204) vilket innebär förtal, diskriminering, hets mot folkgrupp, som innehåller nedlåtande kommentarer eller åsikter om personer eller grupper av personer på grund av ras, hudfärg, etnicitet, nationalitet, religion, kön eller sexuell läggning.

Du samtycker till att inte spamma forumet, samt inte heller att bedriva olaglig spel- eller lotteriverksamhet eller annan aktivitet med syfte att utnyttja forumets övriga medlemmar.

Du samtycker till att inte publicera eller länka till stötande material.

Du samtycker till att inte publicera material som tillhör någon annan och därmed bryta mot upphovsrätt.

Moderatorerna har rätt att vid behov redigera eller helt ta bort postade meddelanden. Sådant behov kan uppstå om till exempel meddelandet bryter mot forumreglerna, svensk lag, eller retar upp stora delar av medlemmarna på forumet.

Moderatorerna har rätt att flytta meddelanden från en kategori till en annan. Om ett meddelande redigeras, eller flyttas skall det framgå varför det gjorts.

Åtgärder som vidtagits av moderatorer är inte förhandlingsbara genom att öppna nya protesttrådar.

Brott mot forumreglerna kommer att medföra att meddelandet tas bort utan föregående meddelande. Vid upprepad förseelse stängs kontot och IP-adressen kan även komma att blockeras.

Vid allvarligare förseelser som medför brott mot svensk lag kommer inlägget att polisanmälas och IP-nummer samt medlemsuppgifter att lämnas ut.

Obehörigt användande av innehållet är förbjudet enligt lag och kan medföra straff- och skadeståndsansvar.

Forumet är en mötesplats för FileMaker-användare och inte en marknadsplats. Forumet är till för den som vill förkovra sig respektive dela med sig av kunskap till andra. Det finns inga ekonomiska intressen i forumet, men väl ett gediget intresse för främjandet av FileMaker och andra produkter som är relaterade till FileMaker. Således är det alltså inte tillåtet att genomföra undersökningar av kommersiell art eller att göra reklam för produkter, tjänster eller företag. Låt oss hjälpas åt att hålla filemakerforum.se fritt från sådant som bara stör och som inte bidrar till det gemensamma verkets fortkomst.

Observera att det inte krävs ett lagbrott för att vi ska kunna ingripa med t.ex. varning eller avstängning av kontot. Vi samarbetar med internetleverantörerna, vilket innebär att dessa kan stänga av en besökares internetabonnemang vid missbruk. Vi kan göra bedömningar som kan uppfattas som strängare än lagen.

Alla inlägg uttrycker författarens åsikter och ståndpunkter, och sammanfaller inte nödvändigtvis med ägarna av forumet. När ditt konto skapats kan det inte raderas då emailadressen som användaren senast verifierade är kontaktmetoden till den som vi bedömmer den som ansvarar för inläggen.

Användare som känner att inlägg är av ifrågasatt natur uppmanas att kontakta oss omedelbart via e-post. Vi har möjlighet att ta bort dessa och kommer göra det inom rimlig tid, om vi kommer fram till att det är nödvändigt.

Du förbinder dig att följa forumets regler samt anvisningar från Admin-/moderatorgruppen. Du accepterar att inte använda upphovsrättsskyddat material i inlägg, såvida inte det är ägt av dig eller forumet. Avsteg från dessa regler kan medföra att ditt konto stängs av. Vi reserverar oss för rätten att radera, redigera, flytta eller stänga ett ämne av vilken anledning som helst.

Med vänlig hälsning
Moderatorerna

Martin Norén | Square Moon | www.squaremoon.se | FileMaker 7/8/9/10/11/12 Certified Developer