Författare Ämne: Uppgradering av FileMaker Server från 9 till 10 -strul  (läst 2222 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Martin Norén

  • Administratör
  • Nykomling
  • Antal inlägg: 84
    • Visa profil
Uppgradering av FileMaker Server från 9 till 10 -strul
« skrivet: 20 maj, 2009, 16:36 »
Det skall ändå vara en smal sak att uppgradera servern från 9 till 10 på OS X?

Bra tillfälle att uppgradera systemet till 10.5.7 och andra uppdateringar.

Kasta servermappen, efter databasmappen tagits tillvara.

Programuppdatering och lite Onyx efter för en prima nystart på servern.
Skriver in installationskoden för 10-uppgraderingen, varpå dialogrutan för den gamla installationskoden dyker upp. Skriver in 9-koden, men så hävdar installationsprogrammet att FileMaker Server 9 har installerats, och den installerar inga filer? Vad tusan? Provar igen, samma resultat, ringer den franska FileMakersupporten och får kardinalspel, dricker kaffe, hyperventilerar, sitter i lotusställning en halvtimme för att lugna ner mig, får bannor av chefen att servern ligger nere, dricker mer kaffe, kommer i självsvängning och håller på att få psykbryt.

Det är en vanlig FMS som funnits på servern och ingen FMSA, men jag kan inte vara säker på att det någonsin funnits en FMSA på servern. Jag installerar FMS9A på servern igen och avinstallerar den med avinstallationsprogrammet.

Och DÄREFTER fungerade det att installera FMS10.

Sens moral: Har det funnits en FileMaker Server Advanced och ni skall in med en vanlig FileMaker Server kan det bli problem med uppgradering. FileMaker Server Advanced måste avinstalleras med avinstallationsprogrammet från skivan, till skillnad från FileMaker Server, där installationsmappen bara kan kastas - obs detta gäller enbart Mac OS - I Windows avinstallerar man givetvis på sedvanligt sätt.

Idag finns en del webbfunktionalitet  i den vanliga servern och uppgradering är möjlig från en Server Advanced till en vanlig Server. Det går ju även att byta installationskoder från utvecklarlicenser et c, så det är inte alltid solklart vad det var som installerades från början på Mac OS X.
« Senast ändrad: 21 maj, 2009, 10:24 av Martin Norén »
Martin Norén | Square Moon | www.squaremoon.se | FileMaker 7/8/9/10/11/12 Certified Developer