FileMaker forum

FileMaker => FileMaker Server => Ämnet startat av: majo skrivet 19 mars, 2012, 22:55

Titel: Kompatibilitet scriptsteg server/klient
Skrivet av: majo skrivet 19 mars, 2012, 22:55
Jag har tidigare konstaterat att FM Server av hittills oklara anledningar saknar vissa scriptssteg, tex "Exportera som pdf". Inför ett beslut om att eventuellt köpa in en FM Server-licens för att komma bort från vissa problem knutna till peer-to-peer-delning tittade jag närmare på vilka andra scriptssteg som gråas ut när man väljer att visa kompatibilitet för server i Manusredigeraren. Till min förvåning försvinner en rad viktiga (för att inte säga grundläggande) scriptssteg - Visa anpassad dialogruta, Justera fönster, Paus/fortsätt manus, Spara poster som Excel, för att nämna några.
Den uppenbara tolkningen är ju att dessa scriptsteg inte går att utföra i ett manus som används i en fil som delas via FM Server. Men kan det verkligen vara så? Missförstår jag innebörden i "kompatibilitet"? Att tex inte kunna visa en anpassad dialogruta skulle göra en stor del av mina lösningar helt oanvändbara och jag skulle bli tvungen att arbeta om dem från grunden.

Kan någon hjälpa mig att förstå. Jag har ingen lust att kasta bort licenspengar på något som skapar betydligt fler problem än det löser.
Titel: SV: Kompatibilitet scriptsteg server/klient
Skrivet av: David Wikström skrivet 20 mars, 2012, 00:38
Kompatibilitet med FileMaker Server gäller enbart manus som körs som schemalagda manus på FileMaker Server (utan FileMaker Pro-klient). FileMaker Pro-klienter kan köra samma manussteg oberoende av ifall filen delas av FileMaker Server, peer-to-peer, eller lokal utan delning.
Du förlorar absolut ingenting på att skaffa FileMaker Server, tvärtom är det ett grundläggande krav för varje professionell lösning för mer än en eller två användare.
Titel: SV: Kompatibilitet scriptsteg server/klient
Skrivet av: majo skrivet 20 mars, 2012, 13:02
Ja, jag gissade att det var så det ändå måste vara, men ville ändå vara på den säkra sidan. Tack för klargörandet!