FileMaker forum

FileMaker => FileMaker Pro => Ämnet startat av: Mikael.Bjork skrivet 28 maj, 2018, 09:31

Titel: Vissa länkdata hämtas inte via VPN
Skrivet av: Mikael.Bjork skrivet 28 maj, 2018, 09:31
Hej, vi har en filemakerserver som några användare kopplar upp sig mot via sverige och andra via VPN i USA. När de i USA använder en importfunktion länkas data in från andra register och det fungerar bra förutom från ett register. Om jag här i Sverige går in på en av posterna och skriver in samma nyckel igen hämtas länkdatan in. men om de i USA gör samma sak får som inte in länkdata.

Jag har ingen aning om detta är kopplat till VPN eller in. Nästan all länkdata läses in det är bara via ett register som ingen data hämtas och jag kan inte hitta någon skillnad på vare sig länkar eller register.

Tacksam för hjälp.

Mikael.
Titel: SV: Vissa länkdata hämtas inte via VPN
Skrivet av: Carsten van Dyhr skrivet 30 maj, 2018, 10:04
Hej Mikael!
Hmm, låter skumt!
Till att börja med talar vi om länkdata eller en importfunktion?
Med Länkdata i FileMaker brukar man mena att man har två tabeller som man "länkar" till varandra ungefär som relationer fungerar men där datat antingen hämtas hem till den mottagande filen från den länkade.

Om det är en import vi talar om så är det inte händelsevis så att ni använder funktionen som "parar ihop data" vid import? I givet fall skulle jag tro att felet ligger där någonstans.

//Carsten
Titel: SV: Vissa länkdata hämtas inte via VPN
Skrivet av: Mikael.Bjork skrivet 31 maj, 2018, 10:47
Nej, det är länkdatan som är problemet.

Om jag ändrar nyckel där jag sitter uppdateras länkdatan men inte när jag testar från USA. Det konstiga är att det finns flera andra länkar till andra register som fungerar. Det är bara från ett register som det strular.
Titel: SV: Vissa länkdata hämtas inte via VPN
Skrivet av: Carsten van Dyhr skrivet 31 maj, 2018, 14:35
Hej
Det låter som om du har rätt i ditt antagande, det skulle kunna vara något med VPN:et.
Jag är ingen expert på VPN, indet det heller :),  så jag vet inte vart man skall börja leta men vad jag vet är att FileMaker försöker titta ner i filen som är "källan" och om den inte hittar den fungerar det inte. När du sitter på din vanliga uppkoppling hittas filen men när VPN:et är uppkopplat hittas den inte, så det måste rimligen vara en fråga om vilken trafik som tillåts i tunneln.

En lösning kunde ju vara att öppna port 5003 i brandväggen och lägga ett SSL på servern så har ni likväl en krypterad koppling utan VPN.

Med vänlig hälsning
Carsten van Dyhr
2018-05-31 13:35
Titel: SV: Vissa länkdata hämtas inte via VPN
Skrivet av: Diquito skrivet 19 juni, 2018, 16:16
Hej,

Kan problemet vara hur länkningen är gjord? Har man användt en ipadress i uppkopplingen till en fmserver eller nåt sånt.. Där kan VPN strula lite..

///David