FileMaker forum

FileMaker => FileMaker Pro => Ämnet startat av: Eva Dogan skrivet 25 juni, 2017, 17:38

Titel: Formatera kryssrutor
Skrivet av: Eva Dogan skrivet 25 juni, 2017, 17:38
Hur kan jag formatera kryssrutor så inte texten kommer kloss-an inpå kryssrutan? Det ser så tight och plottrigt ut - vill att det ska vara ett blanksteg mellan kryssrutan och texten. Se bifogad exempelbild.

Tills jag vet svaret så skriver jag värdelistorna med blanksteg innan själva texten. Detta går ju men kan bli galet på andra vis (tänker på sortering och annat) plus att jag vill ju slippa det extra lilla momentet och få det automatiskt.

Jag har googlat och scrollat igenom diverse blogginlägg om utformning/konfigurering av fält/kryssrutor mm men inte funnit någonstans där man kan skapa detta lilla utrymme/blanksteg automatiskt utan att manuellt lägga till det i värdelistorna.

Någon som vet?

Jag använder FM 13
Titel: SV: Formatera kryssrutor
Skrivet av: Eva Dogan skrivet 25 juni, 2017, 18:04
HITTADE själv äntligen!!! Lösningen var "padding" till vänster (valde 3). Hittas i Granskare/Utformning/Avancerad grafik. Me satisfied!
Titel: SV: Formatera kryssrutor
Skrivet av: Carsten van Dyhr skrivet 10 juli, 2017, 08:55
FileMakers kryssrutor lämnar en del övrigt att önska ren visuellt, speciellt när man använder det gamla temat, ed nya som finns i senare versioner av FMP ger lite bättre möjligheter att designa.

Lycka til med FileMakerhackandet.