Författare Ämne: Flytta valda data snabbt mellan portaler  (läst 3959 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Larhed

  • Nykomling
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Flytta valda data snabbt mellan portaler
« skrivet: 25 november, 2018, 19:23 »
Jag har en lösning där en layout innehåller 2 portaler med vardera flera fält. Utfallet en viss dag (datum) visas i den ena portalen och den kan visa allt emellan 1 och >25 poster med fyra olika fält:  datum, personnamn, summa kr och förbrukad andel. I den andra portalen som inledningsvis är tom ska värden från den första portalen läggas in i löpande radordning i sina förberedda fält.

Jag har gjort ett manus som för över data mellan portalerna korrekt, värde för värde , manuset loopar så många gånger som behövs för att alla ifyllda data ska föras över men det tar viss tid att köra, särskilt i FileMaker Go mot server när man inte har snabbt internet, dvs ibland uppåt 10 sek.  Söker nu ett snabbt sätt att lösa detta. Det är operationen att flytta innehållet i fält för fält som tar mycket tid. Många scriptsteg - gå till objekt, gå till rad enl radräknare, kopiera fältinnehåll, gå till andra portalen klistra in, gå tillbaka till första portalen osv.

Ett sätt vore att skapa ett beräkningsfält med egna fältavskiljare som samlar i hop data från rad 1 i portal 1 och sedan klistrar in på rad 1 i portal 2 och delar upp enligt avskiljarna i resp nya fält, men jag får det inte att bli stabilt. Helst skulle jag bara vilja importera innehåll från portal 1 till portal 2 och "para ihop fält"...  Hoppas det är tydligt vad jag menar.

Utloggad David Wikström

  • Mycket flitig postare
  • Antal inlägg: 684
    • Visa profil
    • CamelCase data - FileMaker developers
SV: Flytta valda data snabbt mellan portaler
« Svar #1 skrivet: 25 november, 2018, 20:20 »
Ligger filen på en server skulle jag börja med att köra manuset via Perform Script on Server.
FileMaker 17/16/15/14/13/12/11/10/9/8 Certified Developer | FBA Member