Författare Ämne: FMPro 10, ODBC mot MySQL.  (läst 7140 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad CayugaSystem

  • Nykomling
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
FMPro 10, ODBC mot MySQL.
« skrivet: 15 januari, 2014, 20:58 »
Hej.
Jag har en kund som kör FileMaker Server 10 (ej advanced) och klienter version 10 i PC - miljö. De använder ett system jag byggt i FMPro, de har ett annats system i MysQL ute på nätet (på ett Web-hotell)och dessa utbyter data via ODBC, sedan tidigare har jag använt ODBC drivare 5.1.11 (32-bit). ODBC installerat lokalt på varje klient. Detta har rullat utan problem några månader (3-4). Före jul-tiden började vi får problem när dessa system skulle utbyta data och jag har nu försökt installerat ODBC drivare version 3.5.14 (32-bit), som ska vara certifierade. Ingen skillnad i hur problemet uppträder.

Det som händer är att om jag drar hem 300 st poster (från SQL till Filemaker) via ett "Import via ODBC" så får jag hem alla 300 posterna (eller fler om så är), men om jag kör ett manus i FileMaker som loopar genom ett antal poster och utför någon mindre sak i FMPro och kanske kör en "UtförSQL" (FileMaker skickar till SQL) i loopen så hänger sig FileMaker, ofta bara efter att manuset hunnit igenom 5-7 st poster. Då är det bara att slå igen och starta om.

Om jag sätter en typ av fördröjning i manuset så jag ser var manuset är när det börjar hänga sig så ser jag (får intrycket av) att det är på olika ställen i manuset som det hänger sig, ingen direkt logik alltså.

Jag har fått för mig att det kan vara någon typ av nätverks-problem, kanske på kundens sida utåt, eller på web-hotellets sida?

Finns det verktyg för att kunna spåra såna här fel-källor, eller hur går man vidare och felsöker? Jag ska troligen bygga om dessa manus så jag lägger in SQL-tabellerna i FileMaker (ESS) och är övertygad om att det är bättre. Men om problemet kvarstår efter det, så vad gör jag då? Det känns som att det vore ju roligare att veta var problemet finns..

Någon som har en vink om vad som ev kan vara fel och hur jag felsöker detta?

Tack på förhand, Jocke